Wij gaan voor U
‘Geruststellend Gastheerschap respectloos fouilleren’ in plaats van
‘Geavanceerd cameranetwerk, intekenen, installatie en surveillance’
'Korte lijnen en resultaatgericht werken'
'Beveiliger Een vak met toekomstperspectief'

Wie zijn wij?

Een klein stukje historie

Na het beëindigen van zijn actieve sportcarrière in de Sterkste Man competities, is Berend Veneberg zich gaan toeleggen op zijn tweede grote liefde, beveiliging. In 2000 is hij kleinschalig gestart vanuit zijn woonplaats Borculo. Met een aantal goeie mensen om zich heen, groeide het bedrijf gestaag. Maar uiteraard niet alleen het bedrijf groeide, door schade en schande groeide ook de ervaring in het vak.

Na deze eerste pioniersfase, werd een volgende stap gezet. De expansie werd gevonden in de overname van een collega beveiligingsbedrijf. Hierdoor ontstond een grotere organisatie, maar wat nog belangrijker was, een groter werkgebied.

Inmiddels is het Veneberg Security Team niet meer weg te denken in grote delen van noord en oost Nederland. Ook landelijk zijn in de afgelopen tijd werkzaamheden uitgevoerd. Een trein- en metrostation in Schiedam, Winkels in Amsterdam, toonaangevende evenementen als Parkpop in Den Haag of de Zwarte Cross. Menigeen in het land heeft wel eens met ons te maken gehad.

Inmiddels is de organisatie van het begin, nauwelijks meer te herkennen. Er zijn namelijk de nodige specialisaties toegevoegd aan de portefeuille.

De huidige organisatie

Het Veneberg Security Team heeft zich ontwikkeld tot een professionele beveiligingspartner voor veel ondernemersverenigingen. Samen met het Veneberg Security Team, realiseren deze verenigingen een verregaande verbetering van de veiligheid op “hun” bedrijventerreinen. Dit gebeurt vaak in de vorm van collectieve beveiliging. Naarmate er meer ondernemers op een bedrijventerrein zich aansluiten bij dit collectief, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Het meest actueel zijn de projecten “intelligent cameratoezicht” welke zijn gerealiseerd in Deventer en Zutphen. De aanleg hiervan wordt grotendeels door het Veneberg Security Team uitgevoerd, maar er zijn meerdere, even belangrijke initiatiefnemers, in deze projecten. Eerst en vooral de ondernemers. Het unieke aan de projecten is dat het gaat om een pure vorm van publiek private samenwerking. Medewerkers van het Veneberg Security Team werken op de Toezichtruimte Noord- en Oost Nederland hand in hand samen met politiefunctionarissen op de toezichtruimte en op de weg.

Veneberg Brandbeveiliging is ontstaan vanuit de behoefte van onze klanten. Steeds vaker bereikte ons de vraag of wij ook zorg zouden kunnen dragen voor het onderhoud aan de blusmiddelen van bedrijven.  Wij hebben deze wens gehonoreerd door het verkrijgen van de REOB erkenning. Hierdoor is het duidelijk dat wij al onze onderhoudswerkzaamheden uitvoeren conform de daarvoor geldende NEN normen. Belangrijk voor een bedrijf om dit aan te tonen bij hun verzekeraars, in geval van een calamiteit.

Naast het onderhoud aan kleine blusmiddelen, verzorgen onze medewerkers ook scholing en training op het gebied van EHBO – BHV en AED. Uiteraard zijn onze instructeurs gecertificeerd en zijn onze opleidingen erkend door de desbetreffende instanties.

Relaties van het Veneberg Security Team worden Veneberg Brandbeveiliging beloond met aantrekkelijke kortingen.

Camerabewaking Nederland heeft een uniek concept ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Door de vele ervaringen met cameraprojecten is de expertise ontstaan om objecten te kunnen beveiligen met behulp van warmtebeeldcamera’s. Uniek, vanwege het feit dat wij deze hoogwaardige technologie als eerste gebruiken om mobiele cameramasten, welke naar behoefte kunnen worden geplaatst.   Dit kan op aanvraag van bedrijven die problemen ondervinden, maar ook op verzoek van collega beveiligingsbedrijven. De voordelen van de warmtebeeldtechniek leggen wij op deze website verder uit.

Veneberg Beveiligingsopleidingen is een, door het Ministerie van Onderwijs erkende MBO opleiding voor het vak van beveiliger. Voor onze studenten zijn wij een aantrekkelijke opleiding, gezien het feit dat de opleiding zeer dicht bij de praktijk staat. Naast de theorie, verzorgd de school ook de breed georiënteerde praktijkstages. Dit is lang niet bij alle opleidingen het geval. Daarnaast kunnen studenten met grote regelmaat instromen. Beveiliger is nog steeds een vak met toekomstperspectief en wij zien onze opleidingen als een kweekvijver voor toekomstige medewerkers. Daarnaast verzorgt de school ook bijscholingsprogramma’s voor onze eigen medewerkers.

Tot slot

De organisatie heeft in de afgelopen jaren niet stilgestaan. Voortdurend zijn wij op zoek naar producten en diensten die onze relaties ten goede komen. Mocht u met ons kennis willen maken, of heeft u een vraag waar deze website niet onmiddellijk een antwoord op biedt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan zoeken wij samen met u naar het juiste antwoord.

Maatwerk voor uw BHV / EHBO organisatie. In een tijd en kostenbesparende opzet.

Lees verder

Op zoek naar een mooie bijverdienste?

Lees verder

Beveiliger. Een vak met toekomstperspectief

Lees verder

Hét instituut om het vak van beveiliger te leren.

Lees verder

Zien wat het menselijk oog niet ziet.

Lees verder

Camerabewaking op bedrijventerreinen is een specialisme waar wij een apart artikel aa

Lees verder

Neem kennis van onze Algemene voorwaarden

Lees verder

De preventieve werking spreekt voor zich.

Lees verder